آی کی دو آی کی کای کاشان
فرهنگی - ورزشی -اجتماعی- علمی آموزشی
عامل ابتلا به تاندونیت چیست؟ فاکتورهای دیگری نیز وجود دارد که می تواند خطر تاندونیت را افزایش دهد مثل: استخوان و یا مفصلی که شکلی غیرطبیعی و ناهنجار دارد مثلا پاهایی که دارای اختلاف طول هستند و یا التهاب و تورم مفاصل که باعث ایجاد فشار بر بافت های نرم بدن می شود. فشار ناشی از بیماریهایی مثل آرتریت روماتوئید، نقرس، پسوریاتیک آرتریت، اختلالات تیروئیدی و یا واکنشهای غیرطبیعی به داروها. فعالیت بدنی بیش از حد معمول به خصوص زمانیکه ماهیچه ها آمادگی کافی ندارند و مدتهاست که در حالت کم تحرکی قرار داشته اند. تاندونیت در افرادی که فقط آخر هفته ها به ورزش و فعالیت بدنی می پردازند بسیار شایع است. گاهی اوقات عفونت نیز باعث تاندونیت می شود بخصوص عفونت ناشی از گاز گرفتن سگ و یا گربه در ناحیه دست و پا. عوامل افزایش دهنده خطر: استفاده بیش از حد از تاندون ها و مفاصل خاص در اثر شرکت در مسابقات ورزشی.حرکت غلط و کشیدگی در طی فعالیت. بطور مثال نگه داشتن و حرکت دادن مکرر یک راکت تنیس بطور غلط ممکن است باعث تاندونیت در آرنج گردد (آرنج تنیس بازان). تنوسینوویت تندینوزیس پری تاندونیت چه کسانی در معرض ابتلا به تاندونیت هستند؟ هرکسی ممکن است به تاندونیت مبتلا شود اما این وضعیت بیشتر در افراد ۴۰ سال و بالاتر رخ می دهد. با بالا رفتن سن تحمل تاندون ها نسبت به استرس و فشار کم می شود، خاصیت کشسانی آن کمتر شده و در نتیجه راحت تر دچار پارگی می گردند.
تاندونیت در چه قسمتی از بدن رخ می دهد؟ تاندونیت در هر قسمتی از بدن و در واقع در هر جائیکه تاندون رابط بین استخوان و ماهیچه است می تواند اتفاق بیفتد. تاندونیت در این قسمت ها شایعتر است: قاعده انگشت شست – آرنج – شانه – مفصل ران – زانو – تاندون آشیل.
علائم تاندونیت درد در محل تاندون و اطراف آن، محدودیت حرکت مثلا" در تاندونیت شانه عدم امکان حرکت شانه که به آن شانه منجمد می گویند. حساسیت به لمس و تورم اطراف تاندون ملتهب. درد ممکن است بتدریج بروز پیدا کند و یا ناگهانی و با شدت بالا، بخصوص اگر رسوبات کلسیم وجود داشته باشد. چگونه می توان از تاندونیت جلوگیری کرد؟ برای جلوگیری از ابتلا به تاندونیت کارهای زیر را انجام دهید:
درمان های موجود برای تاندونیت
اگر پس از گذشت یک هفته درد و ناراحتی تخفیف پیدا نکرد حتما به پزشک مراجعه کنید. اقدامات بعدی زیر ممکن است نیاز باشد: تزریق کورتیکوستروئید: کورتیکوستروئیدها که به استروئیدها معروفند اغلب بدلیل کاهش سریع التهاب و درد مورد استفاده قرار می گیرند. فیزیوتراپی: درمانی بسیار مفید و موثر است بویژه در درمان شانه منجمد. فیزیوتراپی شامل تمرینات دامنه حرکتی و استفاده از آتل برای عضو آسیب دیده است. بعد از مرحله حاد از گرم کردن استفاده کنید. دوش آب داغ بگیرید؛ در وان حمام غوطه ور شوید؛ از کمپرس گرم استفاده کنید؛ از یک لامپ گرم کننده یا پوشش گرم کننده استفاده کنید. بانداژهای کشی ممکن است کمک کننده باشند. تاندونیت مزمن ممکن است مستلزم تغییرات در شیوه زندگی برای پیشگیری از عود تحریک مفصل باشد . جراحی: در موارد شدید و بندرت نیاز به جراحی نیز پیدا می شود.
مدت زمان بهبودی تاندونیت چقدر است؟
یک شنبه 16 اسفند 1394برچسب:, :: 11:37 :: نويسنده : تای شا
موضوعات آخرین مطالب آرشيو وبلاگ پيوندها نويسندگان |
||
![]() |